Gott och matigt LCHF-bröd
3 dl linfrö (hela eller krossade)
1 dl sesamfrö
0,75 dl hasselnötter
0,75 dl mandel
2 dl Fibrex
1 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa allt i några minuter i mixer eller matberedare, så det blir ett "mjöl".
Blanda sedan ihop:
50 gr smält smör
1 dl creme fraiche
250 gr keso
6 ägg
Blanda slutligen ihop allt till en fin smet.
Häll sedan smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Om man vill kan man strössla lite solrosfrön överst.
Grädda i 60-80 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. (vi behövde 80 min.)
Tips!
Skiva hela brödet när det svalnat och frys in i flera påsar.
Ursäkta bildkvalitén! Men händerna var så svaga att kameran darrade som ett asplöv...
Okänd källa
3 dl linfrö (hela eller krossade)
1 dl sesamfrö
0,75 dl hasselnötter
0,75 dl mandel
2 dl Fibrex
1 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa allt i några minuter i mixer eller matberedare, så det blir ett "mjöl".
Blanda sedan ihop:
50 gr smält smör
1 dl creme fraiche
250 gr keso
6 ägg
Blanda slutligen ihop allt till en fin smet.
Häll sedan smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Om man vill kan man strössla lite solrosfrön överst.
Grädda i 60-80 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. (vi behövde 80 min.)
Tips!
Skiva hela brödet när det svalnat och frys in i flera påsar.
Ursäkta bildkvalitén! Men händerna var så svaga att kameran darrade som ett asplöv...
Okänd källa
Såg gott ut, har skrivit ut. :)
SvaraRaderaHar dock ingen annan mixer än en stavmixer, kanske funkar?
Du har ingen mandelkvarn till nötterna? Mala nötter med stavmixer är inte roligt.. :S
SvaraRadera