söndag 6 mars 2011

LCHF-bröd

Gott och matigt LCHF-bröd

3 dl linfrö (hela eller krossade)
1 dl sesamfrö
0,75 dl hasselnötter
0,75 dl mandel
2 dl Fibrex
1 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt i några minuter i mixer eller matberedare, så det blir ett "mjöl".

Blanda sedan ihop:
50 gr smält smör
1 dl creme fraiche
250 gr keso
6 ägg

Blanda slutligen ihop allt till en fin smet.
Häll sedan smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Om man vill kan man strössla lite solrosfrön överst.
Grädda i 60-80 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. (vi behövde 80 min.)

Tips!
Skiva hela brödet när det svalnat och frys in i flera påsar.

Ursäkta bildkvalitén! Men händerna var så svaga att kameran darrade som ett asplöv...

Okänd källa

2 kommentarer:

  1. Såg gott ut, har skrivit ut. :)
    Har dock ingen annan mixer än en stavmixer, kanske funkar?

    SvaraRadera
  2. Du har ingen mandelkvarn till nötterna? Mala nötter med stavmixer är inte roligt.. :S

    SvaraRadera