tisdag 15 februari 2011

Rulltårta LCHF


Rulltårta LCHF

"Botten":

8 äggvitor
100 gr nötter (vi tog hasselnötter och mandel)

Mal nötter och mandel till mjöl. Det gör man lättast med en mandelkvarn.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd ned nötmjölet med äggvitorna och blanda ihop försiktigt.
Bred ut blandningen över en hel plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ugn i 15 minuter.

Vänd direkt över botten på ett nytt bakplåtspapper.
Att pensla med kallt vatten på baksidan på det varma pappret, gör att det släpper lättare.

Fyllning:
200 gr mascarpone
2 dl grädde
1 tsk vaniljpulver (EJ socker!)
Frysta bär (vi använde bara hallon)

Dekorativt:
20 gr mörk choklad (=2 bitar, minst 86%)

Vispa ihop mascarpone, grädde och vaniljpulver tills det är riktigt krämigt.
Bred ut fyllningen på bottnen.
Lägg på de frusna bären "efter behag". (vi tog 250 gr)
Rulla försiktigt ihop - ifrån kortsidan eller långsidan. (vi tog kortsidan)

Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ringla den smälta chokladen över rulltårtan i valfritt mönster.

Rulltårtan förvaras kallt när den inte äts och den går utmärkt att frysa ned.

Recept hittat hos znack.se

1 kommentar: