tisdag 24 maj 2011

Tisdagstipset

Idag hittar du på bloggen tips för ett roligare liv.
Tipsen bygger inte på att du vunnit den där miljonen på Lotto som du drömt ska förändra ditt liv, tvärtom går det flesta av tipsen att genomföra utan större insats av pengar.

Alla tips passar kanske inte alla. Och alla tips förändrar inte livet. Men alla kan säkert hitta något eller några tips som kan bryta vardagens lunk och ge lite impulser till nya saker i livet. Och någon kan nog hitta något tips som förändrar livet. Kanske? :)

TIPS 1: Ny mat. Sök efter nya och kanske udda recept på Internet och laga till något som du aldrig gjort förut. Bjud en vän att vara med och njuta.

TIPS 2: Fiska. Ta en fisketur. Du kan fiska i havet, i någon sjö eller vattendrag. Eller ta en tur med någon fiskebåt ut på fiske på djupt vatten.

TIPS 3: Var snäll. Gör något extra snällt mot någon du möter under dagen. Gör ingen stor affär av det, lite oväntad hjälp till någon, en tia till den hemlöse. När man gjort något snällt känner man sig alltid bra, även om man inte direkt får någon tacksamhet eller respons för det man gjort.

TIPS 4: Partyhelg. Hyr ett stort hus långt ute på landet och bjud in dina vänner till en festlig weekend med party, grillning, skogspromenad och fotboll i trädgården.

TIPS 5: Blindträff. Gå på blinddate. Du kan hitta personer att dejta på någon kontaktsajt typ Spraydate eller Mötesplatsen på nätet. Eller kanske en vän har någon idé om vem du bör träffa?

TIPS 6: Picknick. Ta en picknick på ett ställe där du aldrig varit förut – i någon skog, på en strand med klippor eller någon avsides del av stadsparken.

TIPS 7: Bli en konstkännare. Gå på konstutställning och titta noga och fundera på varje konstverk. Snacka igenom vad konstnären egentligen vill säga.

TIPS 8: Karusell. Åk till en nöjespark och välj att åka den attraktion du aldrig skulle drömma om att åka, till exempel vikingaskeppet eller någon superloop.

TIPS 9: Boule i parken. Köp ett boule-set och utmana en kompis på boule. Eller gå till boulegubbarna i parken, var lite kaxig och säg att du lätt kan slå dom.

TIPS 10: Dancing queen. Ta danslektioner och bli king på dansgolvet nästa gång du ska ut på ett ställe där det är dans.

TIPS 11: Gokart. Kör gokart och tävla med några kompisar.

TIPS 12: Ny mat 2. Gå till en restaurang som erbjuder mat som du aldrig prövat förut. Välj något som du inte riktigt förstår vad det är.

TIPS 13: Överraskning. Ge en överraskningspresent till någon bara för att visa att du bryr dig om den personen.

TIPS 14: Måla och skriva. Anmäl dig till en kurs i något kreativt skapande. Kroki, skrivarkurs, måleri, dans, det finns massor.

TIPS 15: Fotografera. Börja fotografera igen. Ta med kameran på en långpromenad i stan eller i naturen och bestäm dig för att komma hem med minst en bild som du kan göra en fototapet av i ditt sovrum. Eller rama in.

TIPS 16: Cocktailparty. Lär dig hur man gör cocktails. Bjud in till cocktailparty.

TIPS 17: Sightseeing. Ta med en vän och åk runt i stan och titta på alla nya byggnader och vägar som byggts sedan du senast var där.

TIPS 18: Känsla för glädje. Håll koll på när du blev riktigt glad, anteckna det gärna om det bara en en trivial händelse som gör dig glad. De stora sakerna som du blir glad över kommer du säkert ihåg ändå. Snart har du en lista på glad-saker som du kan titta på och kanske återuppleva när du vill bli glad igen.

TIPS 19: Promenad. Ta en rejäl promenad i skogen eller någon lite större park. Att promenera i frisk luft frigör tänkandet och sinnena, du får säkert någon idé på hur du ska göra ditt liv roligare.

TIPS 20: Något roligt. Lista saker som gör att du mår bra, sånt som ger dig energi och glädje. Lista också sånt du inte mår bra av, saker som suger energi ur dig. Välj något ur bra-listan och försök göra det. Och undvik må dåligt-sakerna.

2 kommentarer:

  1. Det var förnämliga tips du kom med och en hel del av dom kan man ta till sig för det finns alltid roliga saker att göra bara man vidgar sinnet lite grann. Jag har varit på handelsträdgård idag och köpt jordgubbsplant och bjudit en kompis på middag och kramat en gammal arbetskamrat jag stötte på så jag är rätt nöjd med dagen Kram Skogsnuvan

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig dag du verkar ha haft!
    Ja, man får vidga sina vyer och ha lite fantasi. Och inte oroa sig för mycket. Allt är till för att lösas :)

    SvaraRadera