Jordnötskakor LCHF
50 gr mörk choklad (minst 70%, vi tog 86%)
100 gr Ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
50 gr kokosflingor
50 gr nötter (vi tog hasselnötter)
Smält 30 gr av chokladen över vattenbad eller i micro.
Fördela den smälta chokladen jämnt i 10 st muffinsformar.
Hacka nötterna.
Blanda jordnötssmör, kokosflingor och de hackade nötterna med sked eller ena handen.
Rulla tio bollar av "degen".
Platta ut varje boll för sig i handflatan och lägg "kakan" över chokladen i muffinsformen.
Ställ in i kyl och låt stå tills de har stelnat. (tar ca 2-3 timmar)
Smält resterande 20 gr choklad och ringla över kakorna.
Ställ in i kylskåp för att svalna, sedan är det bara att hugga in! :)
Förvaras i kylskåp när de inte äts.
Okänd källa
50 gr mörk choklad (minst 70%, vi tog 86%)
100 gr Ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
50 gr kokosflingor
50 gr nötter (vi tog hasselnötter)
Smält 30 gr av chokladen över vattenbad eller i micro.
Fördela den smälta chokladen jämnt i 10 st muffinsformar.
Hacka nötterna.
Blanda jordnötssmör, kokosflingor och de hackade nötterna med sked eller ena handen.
Rulla tio bollar av "degen".
Platta ut varje boll för sig i handflatan och lägg "kakan" över chokladen i muffinsformen.
Ställ in i kyl och låt stå tills de har stelnat. (tar ca 2-3 timmar)
Smält resterande 20 gr choklad och ringla över kakorna.
Ställ in i kylskåp för att svalna, sedan är det bara att hugga in! :)
Förvaras i kylskåp när de inte äts.
Okänd källa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar