1 dl sukrin (sötningsmedel, finns på hälsokost)
75 gr rumsvarmt smör
3 ägg
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (EJ socker!)
100 gr Philadelphiaost
1,5 tsk bakpulver
0,25 dl Fiberhusk (glutenfritt-hyllan i affären)
0,75 dl mandelmjöl
1,5 dl tinade/färska valfria bär (vi använde färdig Skogsbärsmix från ICA)
Mal mandlar tills det blir 0,75 dl mandelmjöl. Detta görs enklast med en mandelkvarn.
Vispa sukrin och smör poröst.
Ha i äggen och vispa igen.
Blanda i vaniljpulver och Phildephiaosten och vispa.
Rör sedan ned bakpulver, Fiberhusk och mandelmjölet med en slev eller matsked.
Ha sist ned bären och rör om.
Ställ upp 6 st stora muffinsformar på en plåt.
Klicka i smeten jämnt i formarna.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Beroende på ugn kanske det behövs 5 minuter till, håll koll på färgen på muffinsen efter 20 minuter i allafall!
Muffinsen går utmärkt att frysa ned.
75 gr rumsvarmt smör
3 ägg
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (EJ socker!)
100 gr Philadelphiaost
1,5 tsk bakpulver
0,25 dl Fiberhusk (glutenfritt-hyllan i affären)
0,75 dl mandelmjöl
1,5 dl tinade/färska valfria bär (vi använde färdig Skogsbärsmix från ICA)
Mal mandlar tills det blir 0,75 dl mandelmjöl. Detta görs enklast med en mandelkvarn.
Vispa sukrin och smör poröst.
Ha i äggen och vispa igen.
Blanda i vaniljpulver och Phildephiaosten och vispa.
Rör sedan ned bakpulver, Fiberhusk och mandelmjölet med en slev eller matsked.
Ha sist ned bären och rör om.
Ställ upp 6 st stora muffinsformar på en plåt.
Klicka i smeten jämnt i formarna.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Beroende på ugn kanske det behövs 5 minuter till, håll koll på färgen på muffinsen efter 20 minuter i allafall!
Muffinsen går utmärkt att frysa ned.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar