måndag 13 december 2010

Kladdkakemuffins LCHF

Kladdkakemuffins LCHF
2 ägg
100 gr smör
1/2 tsk vaniljarom eller vaniljpulver(EJ socker!)
3/4 dl grädde
100 gr mörk choklad, minst 70% (vi hade 86%)

Vispa äggen "fluffigt".
Smält smöret i en liten gryta.
Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.
Vispa ned grädde och vaniljarom i äggen.
Tillsätt chokladen/smöret och vispa ihop ordentligt.
Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form.
Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.

Låt svalna kallt i ett par timmar.
Servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar