250 gr Mascarponeost
2 dl vispgrädde (ovispad)
1 tsk ekologiskt vaniljpulver (EJ socker!)
ca 200 gr valfria bär (jag tog hallon och blåbär)
Vispa ihop Mascarpone, vispgrädde och vaniljpulver till en slät smet.
Ha i de bär du önskar, frysta eller färska spelar ingen roll, förutom att man får vispa lite mer om bären är frysta.
Vispa ihop så att smeten blir som du önskar. En del vill ha bären mosade, en del inte.
Har man glassmaskin, så används den med fördel.
Själv slevade jag upp smeten i IKEAs plastmuggar, lindade en plastpåse runt varje och ställde i frysen.
Glassen blir pga detta lite hård och isig och behöver tina längre än vanlig glass, men smakar lika gott för det!
Vill man, kan man smaksätta med choklad eller något annat gott.
Själv har jag bara provat med bär och tycker att det duger bra för mig. :)
Ber om ursäkt för den dåliga bilden...men jag orkade inte lägga ned mig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar