söndag 12 december 2010

Cheesecake LCHF

Cheesecake med blandade bär LCHF

Botten:
3 dl malda eller finhackade nötter
1 tsk kanel
1 tsk vaniljarom (eller vaniljpulver, EJ socker!)
2 dl kokosflingor
100 gr smält smör

Blanda alla ingredienser väl och tryck ut "degen" i en normalstor pajform.
Grädda i 175 grader i ugn i 5 minuter.

Fyllning:
300 gr Philadelphiaost
2 ägg
1 tsk vaniljarom (eller -pulver)
1 dl kokosflingor

Vispa ihop ingredienserna och häll i det varma pajskalet(är mjukt!).
Grädda i 175 grader i ugn i ca 30 minuter.
Pajen har fått lite färg och ska svalna i rumstemperatur.

Topping:
2 dl creme fraiche (34%)
2 dl bär (vi hade blåbär och hallon)

Vispa ihop och bred över den kalla pajen.
Dekorera valfritt med blandade bär.

Här syns pajen med en klick grädde, men den går alldeles utmärkt att äta precis som den är!

Recept hittat hos Lifezone.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar