100 gr smör (helst osaltat)
100 gr mörk choklad (minst 70%, jag hade 86%)
1 dl grädde
2 ägg
3 msk sukrin
1 msk kakao
1 tsk ekologiskt vaniljpulver (EJ socker)
Smält smöret i en liten gryta och låt sedan chokladen smälta ner i smöret under omrörning.
Ta av grytan av plattan och rör ned grädden i chokladblandningen.
Vispa äggen med sukrinet i en bunke, gärna i några minuter så det blir en riktigt pösig smet.
Häll i chokladblandningen i bunken med smeten och vispa igen.
Ha i vaniljpulver och kakao och vispa åter en gång.
Häll smeten i en rund form med avtagbar kant.
Grädda i ugn i 225 grader i ca 7-9 minuter.
Låt kallna i rumstemperatur.
Serveras med vispad grädde!
Förvara kakan i kylskåp, men låt den gärna stå framme ett tag innan servering.
Okänd källa.
Gjorde denna idag. Super gott!
SvaraRadera