tisdag 1 januari 2013

Trerätters nyårsmiddag

Gårdagen firades i lagom stämning, ro och takt med ett annat par hemma hos oss. De hade med sin hund och sov över.
Vi började det nya året med att nästan ställa till med skogsbrand, då en av våra thailändska rislyktor (som vi inte hade tillstånd för) flög rätt in i en kungsgran och fattade fyr. Tack och lov att det regnade och hade så gjort ett bra tag! Elden fick inte fäste, och även om det glödde länge, så dog elden till slut. Puh!

Nyårsmiddagen blev en trerätters som föll oss alla i smaken, även om jag fuskade med min LCHF när det gällde desserten...men det är ju bara Nyår en gång om året!

Förrätt: 
Heta räkor i kokosmjölk med avocado, tomatsås, krispig sallad och röd lök. 
Vitt vin (Tre Apor).

Varmrätt: 
Pepparbiff med rättikagratäng, rödvinssås och stekta grönsaker. 
Rött vin (Chateau Mont-Redon).

Dessert: 
Vit chokladmousse med mosade, limemarinerade hallon. 
Kaffe och whisky eller Baileys.

2 kommentarer:

  1. Kära nån sådan festmåltid. Det gick inte av för hackor. Vi skickade upp rislyktor men dom gick ut över sjön och här är det snö överallt så det är ingen fara att något ska börja brinna. Det är skönt med de lyktorna och inga smällare så hundarna kan vara glada och känna sig lugna dom också

    SvaraRadera
  2. Ja, det gick ned det kan jag säga! :)

    Förstår inte varför man inte förbjuder raketer och smällare. Det finns både djur och människor som mår fruktansvärt dåligt av det, men mest tänker jag på alla skador varje år.

    SvaraRadera