fredag 14 juni 2013

Nu lugnar vi ner oss lite va?

Tänk att när jag skriver något, då ska det bli rabalder...jag får nog sluta skriva snart.

Tycker inte om det där när folk blir ilskna och arga, det gör mig ledsen och jag vill helst krypa ner i något svart hål och dra en skyddsmur runt mig.

Jag är nog en sådan där överkänslig människa. På gott och ont.
Mitt hjärta blöder för så mycket, men tyvärr skadas det väldigt lätt. Och minnena som aldrig går bort gör inte saken lättare.

För länge, längesen såg jag ett program om hur seriemördare ofta är som barn eller hur de börjar sin "karriär".
Det gick bra att se tills de visade en rekonstruerad scen där en 14-årig pojke sköt prick med ett luftgevär på en liten hundvalp som satt fastbunden på en trädgård. Det hela slutade med att han hällde bensin på den och tände eld.
Usch, nu rinner tårarna, det var så himla fruktansvärt! Jag blev så chockad, jag kom mig inte för att byta kanal innan det var för sent.
Det är säkert 20 år sedan, men jag kan se det framför fortfarande och jag mår så dåligt, det gör så ont i hjärtat! :(

Likadant när barn far illa.
Jag minns grannbarnen där jag bodde när jag var yngre. De gick runt, runt i skogen i knappt några kläder, men de ville hellre gå där bland gran och tall än att gå hem.
Det gjorde så ont att se dem.
Ibland stannade jag med bilen eller cykeln eller hästen, vilket fordon jag då var ute med för stunden, men då sprang de alltid.
Kanske de var rädda att jag ville ta med dem hem?
Egentligen ville jag bara fråga hur de mådde, om de ville ha hjälp, om de var hungriga om de ville ha lite kläder... Men så nära kom jag aldrig.
Men det skar alltid så i själen och i hjärtat när jag såg dem.

Jag har alltid mått dåligt när folk blir arga eller skriker.
Jag lägger mig direkt i ett bråk, jag vill INTE bråka. Men jag försöker gärna prata om jag orkar, är nog en liten diplomat som alltid vill ställa saker och ting till rätta.

Jag vet att jag emellanåt skriver saker som irriterar andra.
Men det måste få vara okej att jag skriver ner min åsikt, mina känslor och mitt liv på min blogg?
Jag respekterar att andra tycker och tänker olika, jag accepterar att andra har olika uppfattningar, åsikter, tro, politisk inriktning osv.
Jag måste få skriva ned, och av mig det som irriterar och skapar obehag hos mig, det är mitt enda sätt att få ur det för tillfället.

Om ni inte gillar det ni läser, så snälla rara, läs då inte mer. 
Om jag faller i dålig jord pga det jag skriver, så är det helt okej. Jag vet att man inte kan gilla alla.
Men om ni vill ta upp en diskussionen om något jag skriver, ta den då direkt med mig än att sitta och skriva anonyma kommentarer.
Jag diskuterar mer än gärna lugnt och sansat över en kopp kaffe i godan ro.

Och eftersom jag inte är långsint, så har jag redan - som Kungen sa - vänt blad.

Jag har valt att ta bort alla kommentarer ifrån nedanstående inlägg. 
Detta för att visa att jag bara ville skriva ned vad som tyngde mig utav händelsen, utan att på något sätt kräva uppmärksamhet eller något annat löjligt. Det är bara mina tankar och känslor som måste få flöda lite fritt.
Jag tackar dock ödmjukast för all positiv feedback.

4 kommentarer:

 1. jag kan tycka att det är tråkigt att du nästan bara skriver om negativa saker i ditt liv, istället för positiva. samtidigt förstår jag att det man behöver få ur sig är just det negativa. som du skriver så behöver jag ju inte läsa men jag gör det ändå för du skriver så bra

  SvaraRadera
 2. Har missat uppståndelsen, men en varm styrkekram till dig och grattis till dina personliga framgångar på hästfronten, det finns få saker som ger så mycket glädje och värme som samspelet med en älskad häst.

  SvaraRadera
 3. känner så igen mig. man får INTE skriva ner sina känslor om dom inte är positiva. vilket är sorgligt. vad har vi då bloggen till.

  jag har den för att få ur mig skit som jag inte vill belasta mina nära med. mitt liv både på gott å ont. men helst bara på gott. skrivs det något annat så är man en "överkänslig, labil person" som bara gnäller.

  men det är bara att inse att det är andras problem som skiner igenom. men visst fasiken gör det ont i en att inte få vara den man är någonstans.

  kram <3

  SvaraRadera
 4. Jag har ju följt din blogg i flera år nu och inte kan jag då minnas att du skrivit något som varit upprörande. Har man en blogg måste man väl få skriva vad man känner annars är det väl ingen vits med det hela så fortsätt du att skriva det du känner. Jag är i så fall en mycket mer negativ person än du men jag har då inte fått några kommentarer som gnällt på mig för det. Kram på dig.

  SvaraRadera